Przepiśnik

23:43

Nie mam weny ostatnio. I humor jakiś nie ten...

W związku z tym wklejam Wam tylko ostatnie "przepisy" :)


Piliśmy go razem z Fabisiem. Bardzo orzeźwiający i świetny prosto z lodówki. Szkoda, że nie miałam świeżej mięty...


Składniki:
  • 1/4 arbuza
  • szklanka mocnej herbaty miętowej
  • woda

Arbuza kroimy w kostkę i wyciągamy pestki. Wrzucamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem. Przecedzamy przez drobne sitko (arbuz ma dużo włókien). Zalewamy wszystko miętową herbatą i uzupełniamy wodą. Jeśli jest mało słodkie - polecam delikatnie osłodzić (my mieliśmy mało słodkiego arbuza)


Składniki:
  • wrapy (moje pomidorowe były kupione w Biedronce)
  • puszka kukurydzy
  • kilka ogórków
  • 2 pomidory
  • puszka tuńczyka w oleju roślinnym
  • szczypiorek
  • pół małej główki kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • pieprz

Pekinkę siekamy w dość drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki i pomidory kroimy w kostkę. Siekamy szczypiorek. Tuńczyka odsączamy z oleju. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy majonez i ketchup. Doprawiamy do smaku pieprzem. Powstałe nadzienie nakładamy na środek wrapa. Dowolnie go zwijamy (ja zwijam na "kopertę"). Delikatnie opiekamy całość na patelni. 


Smacznego!

Zobacz również

7 komentarzy

  1. Koktajl spróbuję na bank, wrapa z tuńczykiem już nie bo musialabym jeść sama :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Kusi mnie ten wrap! Też kupuję czasem tortille i zawijam w nią mnóstwo zieloności, jakieś mięsko,ser i sos (keczup, majonez itp.). Proste, szybkie i sycące ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. My jeme wrapy w każdej postaci i już chyba ze wszystkim. Pycha

    OdpowiedzUsuń
  4. Nominowałam Cię do Liebster Award :)
    Zapraszam :)
    http://mojgadzet87.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. ten wrap wygląda apetycznie

    OdpowiedzUsuń

Subscribe